Självförtroende

Det här med självfötroende är inte lätt. Mitt självförtroende sjönk otroligt mycket när mina föräldrar skilde sig. Då var jag 11 år, en väldigt känslig ålder och man brydde sig så mycket om vad folk tyckte och tänkte. Jag trodde att jag inte var bra på någonting, var inte nöjd med mitt utseende och hela mitt liv vändes upp och ner. Jag hade ingen jag kunde prata med, ingen som förstod mig. Men så kom den tiden då det började vända. Jag började släppa loss mer tillsammans med mina kompisar, slutade bry mig om vad folk tyckte om mig. Mina kompisar var nog till mer hjälp än de tror, men de hade rätt, man måste tro att man kan, man måste försöka. Man lär sig av sina misstag, ingen är perfekt, det finns ingen som är bra på allt.

Vad kan man göra för att höja sitt självförtroende? 
- Skriv en lapp där du skriver "saker jag är bra på" och "saker jag gillar med mitt utseende". Tänk på vad du kan göra för att framhäva det du gillar med ditt utseende!
- Bry dig inte om andra som säger dumma saker till dig, be dem att dra åt skogen.
- Sluta tänka negativt. Byt ut "jag kan inte, jag är så dålig" mot "jag försöker, jag gör mitt bästa".

Vad är det som gör att vi får dåligt självförtroende egentligen?


Since you´ve been gone

Shit, jag är verkligen helt slut efter den här veckan! Det har varit så himla mycket läxor, och jag har inte sovit ordentligt heller, på grund av förkylningen och mina sjuka drömmar. Jag har alltid drömt väldigt konstiga drömmar men med tanke på vad jag drömde inatt så undrar jag verkligen vad min hjärna pysslar med.

Och så måste jag bara säga att jag saknar Alice som befinner sig i Norrland för tillfället.
Puss & kram!


Like throwin' away an old toy

Jag känner mig helt slut. Jag är trött på att vara förkyld, trött på läxor och mest av allt är jag trött på dessa konstiga drömmar som jag har drömt de senaste veckorna! Just nu känns det som om livet bara kretsar kring skolan.

Jag längtar till höstlovet.

En bild från den gamla goda tiden. :)

En förkyld person - A person with a cold

Hej! Jag är förkyld, det är verkligen skittrist. Igår ville både Emma och Alice hitta på något, men då hade jag väldigt ont i halsen, kände mig rätt trött och började bli täppt i näsan. Idag ringde Julia och frågade om jag ville cykla och köpa glass tillsammans med Emma och Alice. Jag fick tyvärr säga nej eftersom jag nu har blivit täppt i näsan och har ont i huvudet hela tiden. Det är så himla tråkigt! Jag vill också köpa glass!!!!!


Girls just wanna have fun

Tjabba tjena hallå! Det är fredag och jag är på superbra humör! Idag var jag på tandregleringen och tog bort min tandställning. Det gjorde inte ont faktiskt, men det kändes ändå. Det känns ganska tomt utan tandställningen, och äntligen kan jag tugga tuggummi! En annan anledning till att jag är glad är att jag fick VG på SO-provet!! :)


Come together

Jag har tjatat om det väldigt mycket de senaste dagarna, men det tål att sägas en gång till: Jag har aldrig mått bättre!!! Jag känner mig så... glad. De senaste veckorna har mina blogginlägg inte riktigt varit "Hello Ellie", men efter gårdagens inlägg så insåg jag att jag verkligen inte är kär längre. Jag får det att låta hemskt att vara kär, men i det här fallet var det nästan så. Och som jag och mina söta vänner redan har konstaterat, fega killar är definitivt inget för mig.

En sak som inte har förändrats är att jag babblar väldigt mycket, men det är skönt att skriva av sig, det är väl därför man har en blogg?


Grisarna har landat!

Förklaring till rubriken: I NO-salen hördes ett konstigt ljud och jag, Julia och Alice diskuterade vad det kunde vara. "Det kanske är ett rymdskepp!" sa Julia, och då sa jag: "Grisarna har landat!" (svininfluensan och allt som har med grisar att göra har verkligen satt sig på hjärnan!)

För övrigt så satt jag och pratade med Emma och Valon om musik under en stor del av NO lektionen, blev inte så jättemycket jobb kanske... (detta kan också bero på att jag och Emma satt och sjöng Bumbibjörnarna och diskuterade barnprogram tidigare) Hur som helst, det blir ju inte så många blogginlägg nu, dels för att skolan är viktigare och fika/mellanmål och läxor är det första som gäller när jag kommer hem! Dels för att jag inte riktigt har någon inspiration och så, den ligger i en liten låda under sängen ungefär. Jag kommer i alla fall fortsätta som jag gör, blogga när jag känner för det istället för att ta en bloggpaus en gång i månaden.

Ses snart kompisar!


SnoopyHelt lovely nattlinne från H&M, kostar 149kr. Jag vill ha! :)

And I know love was here to stay, when she told me to Walk This WayBild från Stockholm, 11/7 - 14/7-09

Hoy es viernes

It´s friday, gud va underbart! Idag har jag haft SO-prov, det gick rätt bra! Tror inte att jag får MVG, men G eller kanske VG i alla fall. :) På måndag är det studiedag, då blir det Sims hela dagen! Skönt att vila hjärnan en dag.
I helgen händer inte särskilt mycket, fika hos mormor och morfar imorn, och så ska jag försöka läsa ut Om jag kunde drömma (Twilight).

Ha en underbar fredag darlings!

PS. Hatar min onödigt långa "blogg-mejladress"!!! Funderar på att göra en ny och byta till live.se, men då måste jag också ändra det på en del andra hemsidor. Vad tycker ni låter bäst? Behålla helloellie.blogg@hotmail.com eller byta till live.se? (vilket innebär lite mer krångel)


I just wanna scream and lose control

Hejsan hoppsan! Har gjort en del läxor nu, har SO-prov på fredag, och så har jag dammsugit på mitt rum. Imorn är det skolfoto, lyckades med att blunda förra året, kul va? Hoppas att det blir bättre i år!

Känner mig rätt trött och lite seg, och en aning förvirrad idag. Jag behöver lite ny musik! Någon som har tips på någon bra låt? Gillar mest rock, lite punk och pop gillar jag också. :) 


PS. Behöver du inspiration när det gäller kläder? Kolla in HÄR! :D

Grattis!
Idag fyller söta Alice 14 år! Jag har såklart scrappat ett kort åt henne :)


Love is danger and danger is fear
Idag har jag på mig lila leggings från BikBok och den nya tröjan från Monki.